שמן קטניות– שמן קטניות אסור כקטניות. כיום, לא משרים את הקטניות במים (חוץ מבשמן תירס) לפני כבישתם, ולכן לדעת הרב קוק, מותר להשתמש בשמנים אלו, מפני שגם מיני דגן שאינם מושרים במים, אינם חמץ. משום כך ניתן לאכול שוקולדים המכילים שמני קטניות ומסומנים ככשרים לאוכלי קטניות גם למי שלא אוכל קטניות. יש המחמירים ונמנעים משימוש בשמנים אלו ולכן הרבנויות רושמות על ההכשר "לאוכלי קטניות".ב"טיב ביתי" אנו משתמשים בשמן קנולה בלבד.
קטניות חדשות– כגון: בוטנים, לפתית (קנולה) וקינואה. לדעת הרב פינשטיין אין להחמיר במינים אלו, מפני שהקטנות האסורות הן רק אלו שיש לנו מסורת לאוסרן. גם בכך יש המחמירים.
מוצרי קוסמטיקה- מעיקר הדין, מוצרי הקוסמטיקה מותרים בפסח משום שאינם ראויים למאכל כלב. יש הנמנעים משימוש במוצרים העשויים מחמץ.
חומרי ניקוי– אינם ראוים למאכל כלב ולכן אין צורך בהכשר לפסח.
משחת שיניים ושפתונים– דברים הבאים במגע עם הפה ראוי להקפיד לקנות עם הכשר לפסח.
תוספי מזון וויטמנים– יש להקפיד על הכשר לפסח.
תרופות–לחולה שיש בו סכנהמותר לאכול בפסח אפילו חמץ אם החמץ נחוץ לבריאותו.לחולה שאין בו סכנהמותר לבלוע את כל הגלולות. ראוי להשתמש בתרופות כשרות לפסח, במידה והדבר אינו עלול להשפיע לרעה. רשימת התרופות הכשרות לפסח נמצאת במרפאה.
תרופות בצורה של סוכריות למציצה טעונות הכשר לפסח.
רצוי להשתמש בפסח בכלים מיוחדים לפסח. כשאין כלים מיוחדים לפסח יש להגעיל את הכלים, על מנת שטעם חמץ שנבלע בדפנות הכלים לא יפלט לתבשילי הפסח. הכלל היסודי בהגעלה הוא: "כבולעו כך פולטו" – הכלי פולט את מה שבלע באופן השימוש בו השתמשו.
!ונשמרתם מאד לנפשותיכם – יש להיזהר מתאונות, כויות מחום או מחומרי ניקוי בהכנות לפסח!
הכנה להכשרה בכל סוגי ההכשרה:
הכלי \ המכשיר | אופן הכשרתו \ הכנתו לשימוש בפסח |
בקבוק לתינוק | הגעלת הבקבוק. ניקוי יסודי של בסיס הפקק והחלפת הפטמה. |
חרס, חרסינה | אין אפשרות להכשיר. |
כיור | עירוי מים רותחים. רצוי לשים רשת או פלסטיק בכיור בפסח |
שיש | אם מניחים עליו תבניות חמות מהתנור – עירוי מים רותחים על ברזל מלובןאועירוי מים רותחים וכיסוי השיש. אם לא מניחים על השיש תבניות חמות ניתן להכשירו על ידי עירוי מים רותחים בלבד. |
כיריים גז | קרני הגז – הבערה במשך 5 דקות לאחר הניקוי. חצובות – ליבון או ציפוי בנייר כסף עבה. משטח הגז – ניקוי (המשטח טרף כל השנה מפני שנשפכים עליו תבשילים חלביים ובשריים). |
כלי זכוכית | הגעלהאוהשריה במים לשלוש יממות והחלפת המים כל 24 שעות. |
כסא לתינוק | ניקוי יסודי. עירוי מים חמים על המגש. |
מדיח כלים | ניקוי יסודי והפעלה בטמפרטורה הגבוהה ביותר. מגשים – הגעלה. |
מיקרוגל | הרתחת כוס מים עם סבון למשך זמן ארוך מהרגיל ופתיחת הדלת ליציאת האדים. צלחת הזכוכית העגולה – הגעלה. רצוי לכסות את האוכל בפסח בשני כיסויים. |
מיקרוגל עם השחמה \ גריל, תנור אפיה | לאחר הסרת השומנים והמתנת 24 שעות, הבערה בחום המקסימלי בו השתמשו למשך שעה. רשת להנחת תבניות – להשאיר בתנור בעת הכשרתו. אין להכשיר תבניות. |
מקרר | צריך לנקות היטב את המקרר להפשיר את המקפיא ולנקותו. יש לנקות את הפירורים המצטברים בגומי המקרר. |
פיירקס ודורלקס | הגעלה. אם משתמשים בהם לאפיה בתנור או ישר על האש – אין להכשירם. |
פלטת שבת | ניקוי במסיר שומנים, הפעלה למשך שעה וכיסוי בנייר כסף. |
שולחנות אכילה | עירוי מים חמים או כיסוי במפה במשך החג. |
תיקים ועגלות | יש לוודא שאין בהם חמץ, וכן בכל המקומות המועדים. |
"הננו שומרים את חוקת החג הקדוש, חג המצות לדורותינו, ורשמי הגאולה של שעת הנצח, חוזרים ומופיעים עלינו בכל זהרם בליל התקדש חג, וממשיכים הם את זיום בכל משך ימי החג הגדול והקדוש, חג חרות עולמים אשר לעם עולמים"(מאמרי הראי"ה)
ניתןליצור קשר עם הרב משה שפטר בדוא"ל